Výrazné nedostatky v zásobování 2022/2023

Pokud potřebujete dodat zboží ještě v roce 2022, důrazně Vám doporučujeme, abyste svou objednávku zadali ještě v září/říjnu. V příštích 6 měsících (pravděpodobně až do konce roku 2023) očekáváme výrazné zhoršení dodavatelských možností při zasílání všech položek, které jsou běžně skladovány veškerými výrobci. Od října již nemůžeme garantovat dodávky běžných dodavatelských položek (položky označené žlutě) v roce 2022.

Alternativní druhy boží jsou obvykle prakticky nedostupné a existující objednávka s druhy zboží na doobjednání je v současné době velmi cenná a neměla by být plošně zrušena. Obecné dodací lhůty běžných dodavatelských položek se brzy rozšíří na celý sortiment a prodlouží se z dosavadních přibližně 3 týdnů na nejméně 8-16 týdnů. Dodání vysoce žádaných položek trvá nyní déle než 1 rok (například tepelná čerpadla nebo fotovoltaika). Také zboží na automatizaci budov KNX má již nyní velmi dlouhé dodací lhůty. Výrobci již prakticky téměř neposkytují informace, protože ani oni nemají k dispozici informace o chybějících součástech svých dodavatelů.

Pokud máte objednávku s dosud nevyřízenými položkami, je tato skutečnost sledována zcela automaticky. Jakmile bude zboží přijato od výrobce, bude okamžitě odesláno. Pokud však potřebujete právě tyto položky, nedoporučujeme provádět storno, protože jste již na čekací listině u výrobce v sériovém zpracování objednávek a k vaší objednávce je již přidělen materiál, který s ní souvisí. Dotyčné zboží není dříve k dispozici ani u jiných prodejců a nově zadaná objednávka znamená několikanásobné prodloužení stávající dodací lhůty, protože již uplynulá čekací lhůta začíná na straně výrobce znovu a výrobce mezitím přijal mnoho dalších objednávek. V důsledku neustálého nárůstu počtu příchozích objednávek se v současné době čekací lhůty u výrobců neúměrně prodlužují. Dodávek je však stále méně a méně.

Kvůli obrovskému počtu dotazů jsme v současné době také na hranici naší kapacity v telefonické podpoře. Průměrná čekací doba na přijetí hovoru je přibližně 30–60 minut. Doba vyřízení dotazů zaslaných neregistrovanými (hostujícími) zákazníky prostřednictvím e-mailu je 2–3 dny. Proto doporučujeme, abyste se při zadávání objednávky zaregistrovali a využili předností osobního zákaznického účtu s poradcem přiděleným k vaší objednávce. Jedná se o nejrychlejší a nejbezpečnější způsob v případě zpětných dotazů. Vaše zprávy budou zodpovězeny v nejkratším možném čase ještě týž den/do 24 hodin a služby jsou garantovány nepřetržitě – 24 hodin denně, 365 dní v roce.